Ο καιρός έχει ζεστάνει και εμείς το μόνο που πια αποζητάμε είναι κάτι να μας δροσίσει. Και τι άλλο θα μπορούσε να είναι, εκτός από παγωτό; Αφού όλο το χρόνο αυτό περιμέναμε!
Θα σας δώσω σήμερα συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά:
- 1 φυτική σαντιγύ των 500 γραμμαρίων κρύα
- Μισό κουτί γάλα εβαπορέ (200 γρ.) κρύο
- 1 βανίλια
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασμένα σε θερμοκρασία δωματίου (δηλαδή καραμέλα)
- Μερέντα
- Ό,τι άλλο σας αρέσει (ξηροί καρποί, γλυκό κεράσι, μαστίχα...)
Τι κάνουμε:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγύ.
- Όταν αφρατέψει και σφίξει, προσθέτουμε το γάλα.
- Χτυπάμε για λίγο και τέλος προσθέτουμε το 1 ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τα ξηροκάρπια.
- Χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Το βγάζουμε το ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι και το αφήνω για άλλα 5-10' στην κατάψυξη.
- Ετοιμάζουμε το σκεύος που θα έχουμε το παγωτό, βγάζουμε το παγωτό απ' την κατάψυξη.
- Παίρνουμε με μια κουτάλα παγωτό και βάζουμε μια στρώση στο σκεύος.
- Ανοίγουμε το άλλο ζαχαρούχο (καραμέλα) και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε πάνω στη στρώση παγωτού καραμέλα και πραλίνα (κουταλιά-κουταλιά).
- Βάζουμε πάλι λεπτή στρώση παγωτού και πάλι με το κουτάλι γεμίζουμε με κουταλιές καραμέλα και πραλίνα.
- Το κάνω αυτό μέχρι να μεταφερθεί όλο το παγωτό στο σκεύος.
- Τέλος, πασπαλίζω με ξηροκάρπια και το βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Έτοιμο!!
Καλή... απόλαυση!
Nastenka
♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου