10.6.17

♥ Let's cook together: Ice cream!!


Ο καιρός έχει ζεστάνει και εμείς το μόνο που πια αποζητάμε είναι κάτι να μας δροσίσει. Και τι άλλο θα μπορούσε να είναι, εκτός από παγωτό; Αφού όλο το χρόνο αυτό περιμέναμε!

Θα σας δώσω σήμερα συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ!


Υλικά:


  • 1 φυτική σαντιγύ των 500 γραμμαρίων κρύα
  • Μισό κουτί γάλα εβαπορέ (200 γρ.) κρύο
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασμένα σε θερμοκρασία δωματίου (δηλαδή καραμέλα)
  • Μερέντα
  • Ό,τι άλλο σας αρέσει (ξηροί καρποί, γλυκό κεράσι, μαστίχα...)

Τι κάνουμε:

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγύ.
  • Όταν αφρατέψει και σφίξει, προσθέτουμε το γάλα.
  • Χτυπάμε για λίγο και τέλος προσθέτουμε το 1 ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τα ξηροκάρπια.
  • Χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα.
  • Το βγάζουμε το ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι και το αφήνω για άλλα 5-10' στην κατάψυξη.
  • Ετοιμάζουμε το σκεύος που θα έχουμε το παγωτό, βγάζουμε το παγωτό απ' την κατάψυξη.
  • Παίρνουμε με μια κουτάλα παγωτό και βάζουμε μια στρώση στο σκεύος.
  • Ανοίγουμε το άλλο ζαχαρούχο (καραμέλα) και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε πάνω στη στρώση παγωτού καραμέλα και πραλίνα (κουταλιά-κουταλιά).
  • Βάζουμε πάλι λεπτή στρώση παγωτού και πάλι με το κουτάλι γεμίζουμε με κουταλιές καραμέλα και πραλίνα.
  • Το κάνω αυτό μέχρι να μεταφερθεί όλο το παγωτό στο σκεύος.
  • Τέλος, πασπαλίζω με ξηροκάρπια και το βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Έτοιμο!! 




Καλή... απόλαυση!



Nastenka


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου