7.12.15

Μακαρονοσαλάτα



Την τελευταία φορά που περίσσεψε φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο, ήταν πραγματικά τόσο λίγο που δεν ήξερα τι να το κάνω. Έτσι σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω σε ένα νέο πιάτο, διότι έχουμε ξαναπεί πως δεν πετάμε τίποτα.
Κι αυτό που έφτιαξα ήταν μία γρήγορη, εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη μακαρονοσαλάτα, που ήρθε μια χαρά για βραδινό.


Τι χρειάστηκα:

  • όσα κομμάτια κοτόπουλου είχαν περισσέψει
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού κοχυλάκι (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό μικρού μεγέθους, πένες, μακαρονάκι κοφτό, φιογκάκι, κλπ)
  • 1 πιπεριά
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 2 φέτες τυρί του τοστ
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα


Στην πράξη:

Πρώτα φτιάχνουμε τη σως. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη μουστάρδα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το οποίο και βάζουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο. 
Κόβουμε την πιπεριά, το τυρί και το ζαμπόν σε καρεδάκια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε παγωμένο νερό για να κρυώσουν.
Τα ανακατεύουμε με το κοτόπουλο, το τυρί, το ζαμπόν και την πιπεριά και τα βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένα, μέχρι να τα σερβίρουμε.
Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη σως.




Nastenka