Τρελαίνομαι για γλυκά! Και ποιος δεν το ξέρει πια; Ειδικά όταν έχουν και σοκολάτα, δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα!
Η παρακάτω συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα, με ενθουσίασε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί... έχει σοκολάτα, και δεύτερον, γιατί είναι τόσο πρωτότυπο και ιδιαίτερο οπτικά το αποτέλεσμα!
Τι χρειαζόμαστε:
♥ 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♥ 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
♥ 80 γρ. βούτυρο λιωμένο 100 γρ. καστανή ζάχαρη
♥ 2 αβγά
♥ 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
♥ 2 βανίλιες
♥ 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
♥ 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
♥ Χτυπάμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη με τα αυγά για 1-2 λεπτά.
♥ Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, και την κουβερτούρα, που την έχουμε ήδη λιώσει, και χτυπάμε για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
♥ Προσθέτουμε το αλεύρι, και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
♥ Πλάθουμε στρογγυλές μπάλες, και τις περνάμε από την κρυσταλλιζέ ζάχαρη να πάει παντού.
♥ Στη συνέχεια τις περνάμε από τη ζάχαρη άχνη.
♥ Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, και τοποθετούμε τις ζαχαρωμένες μπάλες.
♥ Όταν τελειώσουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα), στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Nastenka
♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου