27.5.15

♥ Let's cook together: Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας!




Τρελαίνομαι για γλυκά! Και ποιος δεν το ξέρει πια; Ειδικά όταν έχουν και σοκολάτα, δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα!
Η παρακάτω συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα, με ενθουσίασε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί... έχει σοκολάτα, και δεύτερον, γιατί είναι τόσο πρωτότυπο και ιδιαίτερο οπτικά το αποτέλεσμα!


Τι χρειαζόμαστε:

 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
 80 γρ. βούτυρο λιωμένο 100 γρ. καστανή ζάχαρη
 2 αβγά
 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
 2 βανίλιες
 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γρ. ζάχαρη άχνη


Τι κάνουμε:

 Χτυπάμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη με τα αυγά για 1-2 λεπτά.
 Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, και την κουβερτούρα, που την έχουμε ήδη λιώσει, και χτυπάμε για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
 Πλάθουμε στρογγυλές μπάλες, και τις περνάμε από την κρυσταλλιζέ ζάχαρη να πάει παντού.
 Στη συνέχεια τις περνάμε από τη ζάχαρη άχνη.
 Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, και τοποθετούμε τις ζαχαρωμένες μπάλες.
 Όταν τελειώσουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα), στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.








Nastenka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου