27.5.15

♥ Let's cook together: Γιαουρτλού με λαχανικά!


Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα πίτα γιαουρτλού! Θα τολμούσα να πω ότι από τότε τη λατρεύω! Και τη λατρεύει και ο Αλέξανδρος! Δε χρειάζεται λοιπόν να πω τίποτα παραπάνω...
Για τις ημέρες που δεν υπάρχουν στο σπίτι όμως κεμπάπ ή μπιφτεκάκια, η πιτούλα μπορεί να γίνει με λαχανικά!


Τι χρειαζόμαστε:
  • πίτες για σουβλάκι
  • πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε ροδέλες
  • μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ντοματάκια κονκασέ
  • μπορούμε να βάλουμε κολοκυθάκια ή πράσο επίσης (αν και εγώ δεν είχα τη συγκεκριμένη φορά)
  • γιαούρτι ελαφρύ
  • λευκό ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη

Τι κάνουμε:
  1. Ψήνουμε για λίγο τις πίτες στο τηγάνι (εγώ τις ψήνω χωρίς λάδι). Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε πιάτα.
  2. Αφού έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει τα λαχανικά, τα βάζουμε να σωταριστούν με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  3. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σως γιαουρτιού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύδι, το λάδι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Ρίχνουμε τη σως πάνω από τις πίτες.
  4. Ρίχνουμε και τα λαχανικά πάνω από τις πίτες. Και έτοιμο!




Φυσικά μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μπιφτεκάκια κεμπάπ, αν έχουμε.
Είναι εξαιρετικά νόστιμο!




Nastenka