Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα πίτα γιαουρτλού! Θα τολμούσα να πω ότι από τότε τη λατρεύω! Και τη λατρεύει και ο Αλέξανδρος! Δε χρειάζεται λοιπόν να πω τίποτα παραπάνω...
Για τις ημέρες που δεν υπάρχουν στο σπίτι όμως κεμπάπ ή μπιφτεκάκια, η πιτούλα μπορεί να γίνει με λαχανικά!
Τι χρειαζόμαστε:
- πίτες για σουβλάκι
- πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε ροδέλες
- μανιτάρια ψιλοκομμένα
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ντοματάκια κονκασέ
- μπορούμε να βάλουμε κολοκυθάκια ή πράσο επίσης (αν και εγώ δεν είχα τη συγκεκριμένη φορά)
- γιαούρτι ελαφρύ
- λευκό ξίδι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη
Τι κάνουμε:
- Ψήνουμε για λίγο τις πίτες στο τηγάνι (εγώ τις ψήνω χωρίς λάδι). Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε πιάτα.
- Αφού έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει τα λαχανικά, τα βάζουμε να σωταριστούν με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σως γιαουρτιού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύδι, το λάδι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Ρίχνουμε τη σως πάνω από τις πίτες.
- Ρίχνουμε και τα λαχανικά πάνω από τις πίτες. Και έτοιμο!
Φυσικά μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μπιφτεκάκια κεμπάπ, αν έχουμε.
Είναι εξαιρετικά νόστιμο!
Nastenka
♥