26.11.15

Το ψωμί της ανακύκλωσης


Η αλήθεια είναι ότι δεν παίρνουμε ψωμί στο σπίτι, παρά σπάνια. Τις φορές εκείνες που θα πάρουμε λοιπόν, σίγουρα δε θα το φάμε, με αποτέλεσμα να μπαγιατέψει και να μην ξέρω τι να το κάνω (στα μπιφτέκια είχαμε πει ότι βάζω βρώμη, εάν δε θυμάστε μπορείτε να δείτε τη συνταγή μου εδώ).
Πραγματικά το φέρνω βαρέως να πετάω τρόφιμα, γι' αυτό και την τελευταία φορά που μας περίσσεψε ψωμί, σκέφτηκα να το μεταμορφώσω λίγο, για να ξεγελαστούμε και να το φάμε.



Τι χρειάστηκα:


  • Ψωμί κομμένο σε φέτες
  • Τυρί του τοστ σε φέτες
  • Πάριζα σε φέτες
  • Ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • Λίγο βούτυρο
  • Τριμμένο ρεγκάτο


Το πλήθος των υλικών μου ήταν ανάλογο των φετών του ψωμιού που είχα, γι' αυτό δε σας γράφω συγκεκριμένο αριθμό.



Τι έκανα:



  1. Άλειψα με λίγο βούτυρο μία πλευρά από κάθε φέτα ψωμιού.
  2. Ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού, έχωσα μία φέτα πάριζα, μία φέτα τυρί και μία φέτα ντομάτα, έτσι ώστε στις δύο άκρες της δημιουργίας μου να υπάρχει ψωμί.
  3. Έριξα από πάνω λίγο τριμμένο ρεγκάτο.
  4. Το έβαλα στο φούρνο στους 180 για λίγα λεπτά μέχρι να δω ότι είχε λιώσει το τυράκι.



Αυτό ήταν! Πεντανόστιμο! ☺



Καλημέρα σε όλους!!!





Nastenka